Problem nezakonitih prelazaka granice Republike Hrvatske i, po mnogima, premale kazne za krijumčare migranata nastavljaju opterećivati društvo, a pogotovo one koji žive u blizini granice i s time se direktno suočavaju. Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, izjavio je kako se na području Karlovačke županije događa invazija migranata.
–Moram naglasiti da smo jako nezadovoljni sa sudovima, a zato smo namjerno danas došli ovdje pred karlovački sud. U prošloj godini 1700 švercera, znači kriminalaca koji su krijumčarili migrante u Hrvatsku, oni su kažnjavani na sudovima samo po 2000 eura. Kazna za pozdrav “Za dom spremni” je 4000 eura, a registar stanovništva, koji sada misle uvesti i o kojem pišu mediji, je od 660 do 2650 eura. Znači, kazna od 2000 eura za onoga koji krijumčari i dovozi migrante u Hrvatsku i Europu je premala i preblaga. On 5 puta više zaradi samo u 1 turi kada dovozi u Hrvatsku migrante. Kada plati 2000 eura, još mu ostane zarada, izjavio je Keleminec.
Zamjenik predsjednika i bivši politički emigrant Nikola Lukić također je podijelio svoje mišljenje o problemu ilegalnih migranata.
–Nisam zadovoljan niti hrvatskim sudstvom niti hrvatskom vladom. Prvo, u hrvatskom sudstvu radi veliki broj onih koji su vršili agresiju na Hrvatsku. Oni sude hrvatskim vojnicima i braniteljima, a nisam zadovoljan ni kako se država ponaša prema hrvatskoj policiji. Hrvatski policajac mora navući bijele rukavice da bi priveo te ISIL-ovce, dakle, nemaju nikakve ovlasti. Za malu grubost ili prekršaj svašta dobiju, zato hrvatska policija mora biti dostojno plaćena, da čovjek od toga može živjeti. Samo dobro plaćena policija može čuvati Hrvatsku u koju ulazi islamska vojska, kako je rekao i predsjednik Keleminec. To su sve istrenirani mladići koji imaju novac, aute i mobitele od 2000 eura. U Njemačkoj sam nedavno bio, a tamo u podzemne garaže žene ne ulaze, a ulicom poslije 9 sati navečer se ne hoda sam, rekao je Lukić.
Članovi stranke dodali su kako bi vojska na granicama dodatno odbila ilegalne migrante i krijumčare uz teže kazne za krijumčare. Izjavili su kako stranka izlazi u svim izbornim jedinicama na predstojećim parlamentarnim izborima, a sam predsjednik Keleminec će biti nositelj u 7. izbornoj jedinici. Također će izaći na izbore za Europski parlament. Prenijeli su svoje bojazni i upozorenja, a ostaje za vidjeti hoće li u skorije vrijeme doći do promjena vezanih za više kazne krijumčarima, a time i do smanjenja ilegalnih migracija.
TREND TV KARLOVAC

Odgovori

HRVATSKI PRAVAŠI