Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Gajeva 30a, 10000 Zagreb

Predmet : Kaznena prijava temeljem Zakona o diskriminaciji.

P R O T I V

Hrvatske radio televizije , Zagreb , Prisavlje 3 i glavnog ravnatelja Roberta Šveb radi političke diskriminacije.
Hrvatska radio televizija već dva mjeseca provodi izbornu kampanju iako Izbori još nisu raspisani.
Redovito, iz dana u dan HRT 4 poziva samo neke odabrane političke stranke i daje im besplatnu izbornu promidžbu.
Naglašavamo da je u izbornu kampanju uključen i program HRT 1 i njihov centralni Dnevnik. Primjer, gosp. Damir Vanđelić osnuje svoju vlastitu stranku i dobije punih 10 minuta u centralnom Dnevniku te gostuje u Nedjeljom u 2, također isto tako i gosp. Marko Jelić iz Knina. Po kojim kriterijima oni mogu biti pozvani , a predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec ne može ?
Autohtona – Hrvatska stranka prava poslala je u mediji priopćenje o promjeni imena stranke u Autohtona – Hrvatska stranka prava – Dražen Keleminec. Također smo objavili da ćemo izaći u svih 11 izbornih jedinica. HRT tu vijest prešućuje.
Imamo informaciju da je Autohtona – Hrvatska stranka prava i Dražen Keleminec na nekoj crnoj listi. Ta crna lista znači da su nam sva vrata medija zabranjena. Molimo Vas da istražite o kakvim se crnim listama radi.
Da li živimo u demokraciji ili totalitarnom sistemu ? HRT je ovih dana objavila i naručene i lažirane rejtinge stranaka. Ankete služe da se Hrvatice i Hrvate odbije od glasanja sa porukom sve nakon izbora ostaje isto , a biračko tijelo da ne izađe na izbore uz poruku, nema se za koga glasati.
HRT bi trebala biti javna televizija, televizija svih Hrvatica i Hrvata , a ne samo odabranih političkih stranaka.
Zakon o izborima propisuje jednakost i novinarsku neovisnost i ne postoji parlamentarna ili neparlamentarna stranka ili pratit će se samo one stranke koje u lažiranim naručenim i plaćenim anketama prelaze izborni prag.
Zakon o diskriminaciji osigurava zaštitu i promicanje jednakosti političkog uvjerenja.
HRT nas je stavio u nepovoljan položaj temeljem naše političke ideologije što se smatra grubim kršenjem Zakona RH.
Autohtona – Hrvatska stranka prava je domoljubna stranka, stranka Oca Domovine Ante Starčevića , a Dražen Keleminec dragovoljac Domovinskog rata.
Zar smo diskriminirani od HRT -a što smo domoljubna stranka ? zar smo diskriminirani što je predsjednik A-HSP -a Dražen Keleminec branio Hrvatsku ?
Kako izbori mogu biti pošteni i demokratski kada HRT daje prostora samo nekim odabranim strankama ? Ako vas nema u medijima , kako da vas birači prepoznaju na izborima ?
To nisu demokratski izbori već antidemokratski !
Temeljem Zakona o suzbijanju diskriminacije NN 85/08 i 122/12 tražimo od Državnog odvjetništva Kazneni progon HRT -a i ravnatelja Roberta Šveb jer demokracija se mora braniti i drugo mišljenje se treba poštivati.

Zagreb, 02. 02. 2024.

Autohtona – Hrvatska stranka prava – Dražen Keleminec
predsjednik, Dražen Keleminec

Odgovori

HRVATSKI PRAVAŠI