AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 HRATSKE DOMOLJUBNE SNAGE IZ MEDIJA - YouTube FACEBOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKO IZVJEŠĆE ZA 2016 Evidencija o primljenim donacijama 01. 01. - 30- 06. 2017. Financijsko izvješće – izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2016 Financijsko izvješće Lokalni izbori 2017
 
Linkovi
dragovoljac.com dnevno.hr hop.hr Maxportal HR News Portal Portal Tjedno Hrvatski Fokus Kopriva Info narod.hr zadarski.hr Građanska akcija Portal dnevnih novosti Braniteljski Portal Hrvatsko Obrambeno Štivo
Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

KELEMINEC PROZVAO DORH DA ŠTITI PUPOVCA, SUTRA NA PROSVJEDU PROTIV PUPOVCA A-HSP , HSP, HČSP I GENERAL GLASNOVIĆ 16.12.2016

www.hop.com.hr

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO REPUBLIKE HRVATSKE

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan

MINISTRASTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA RH

ministar Vlaho Orepić

RAVNATELJSTVO POLICIJE

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević

PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE   KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ

PREDSJEDNIK HRVATSKE VLADE ANDREJ PLENKOVIĆ

PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA  BOŽO PETROV

Autohtona – Hrvatska stranka prava pita Ministarstvo unutrašnjih poslova , predsjednicu Republike , predsjednika Vlade RH , predsjednika Sabora RH i glavnog državnog odvjetnika RH sljedeće :

Protiv Milorada Pupovca podneseno je pet krivičnih prijava koje su još i danas u ladici , koje kako se vidi nikada neće biti pokrenute ,a radi se teškim proneverama i kriminalnim radnjama.

Milorad Pupovac nije zaštićena osoba ili se možda varamo ? Zakon RH kaže da smo svi jednaki pred sudom pravde, da nema zaštićenih i da svatko tko učini kazneno djelo mora i treba odgovarati.

Pitamo Vas zar se bojite Milorada Pupovca ? Zašto se tresete od straha kad je on u pitanju ? Zašto ga štitite ?

Autohtona – Hrvatska stranka prava traži da odmah ove kaznene prijave izvadite iz ladice i krenete u skladu sa Zakonom u postupak kako imate propisano u svom radu.

Molimo Vas da nas izvjestite o učinjenom u najkraćem mogućem roku.

U prilogu Vam se nalaze kaznene prijave.

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik, Dražen Keleminec

_____________________________________________________________________________________________________

Nenad Vlahović

Trg Hrvatskih Branitelja 1

42380 Graešnica

nvsh@nvsh.hr

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan
                                                                                         Gajeva 30a, 10 000 Zagreb
Telefon/centrala: 01/4591-888
Faks: 01/4591-854
e-mail: tajnistvo.dorh@dorh.hr

Predmet: Kaznena prijava protiv Milorada Pupovca kao odgovorne osobe SNV-a

Poštovani,

u 2012. godini Ministarstvo financija isplatilo je oko 3 miliona kuna SNV-u a (udruzi- Srpskom narodnom vijeću –Milorada Pupovca ) na osnovi Odluke Vlade R.H. od 12. prosinca 2012. godine na teret razdjela 025 Ministarstva financija ( glava 02506 –Ministarstva financija- ostali izdaci države, aktivnosti539019- proračunska zaliha , račun 385 izvanredni troškovi za financiranje humanitarnih aktivnosti.

KLIKNI NA VIŠE I ČITAJ DALJE

...

Rješenjem Ministarstva financija od 18. svibnja 2016. godine ( KLASA:UP/I-032-01/16-01/11 ; URBROJ:513-03-05-16-1) ta sredstva nisu pravdana niti sa jednim dokumentom. Potrošeno je više od tri miliona kuna a ne zna se na što? Osim neodgovornosti SNV-a –Milorada Pupovca tu vidim i kaznenu odgovornost Slavka Linića tadašnjeg ministra financija temeljem Zakona o izvršenju državnog proračuna članak 7.

Temeljem zakona o ZKP-u čl. 206. stavak 3 želim da me obavijestite o daljnjem tijeku kaznenog postupka ili o eventualnom odbačaju prijave.

S poštovanjem,

U Bjelovaru, 30.06.2016.                                     PODNOSILAC PRIJAVE:

Vlahović Nenad

 

********************************************

Nenad Vlahović

Trg Hrvatskih Branitelja 1

42380 Graešnica

nvsh@nvsh.hr

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
                                                                                         Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan
                                                                                         Gajeva 30a, 10 000 Zagreb
Telefon/centrala: 01/4591-888
Faks: 01/4591-854
e-mail: tajnistvo.dorh@dorh.hr

Predmet: Kaznena prijava protiv Milorada Pupovca kao odgovorne osobe SNV-a

Poštovani,

Kroz udrugu SNV ( Srpsko narodno vijeće) gdje je ovlaštena osoba za zastupanje i predstavljanje saborski zastupnik Milorad Pupovac svake godine uplati se, od strane više pravnih osoba, više od deset miliona kuna. Ti su novci uglavnom iz Proračuna R.H. a sumnja se da je uzrok  takvih transfera politička trgovina.

Upitno je može li SNV uplaćivati novac kao donaciju a „dobio“ ga je kroz razne „projekte“. Ono što definitivno ne smije raditi a radi jest činjenica da se proračunska sredstva uplaćuju kao donacija na koje nisu plaćene porezne obaveze. Fizičkim osobama je tako kroz tzv. Ugovore o donaciji, vjerskim organizacijama itd.. ( dokaz: prilog br.16, izvješće godišnje, original u Ministarstvu financija ) isplaćeno u zadnjih sedam godina oko 10 miliona kuna.

Financijska pomoć išla je prema trgovačkom društvu u vlasništvu SDSS-a i drugim poznatim i nepoznatim društvima i udrugama. Bilo je i pojedinačne financijske uplate  građanskim licima i političkim strankama ( -neki od ugovora o donaciji -dokaz: prilog 10,11,12,13,  bankovni izvadci – originali u Ministarstvu financija i financijski izvještaji) ali ima tu i ugovora o stipendijama odabranih osoba i to sve do iznosa od jednog miliona kuna godišnje. Financijske donacije su bile različite po godinama u 2013. godini bilo je 1.401.688,00 kuna a bilo ih je i s većim iznosom i manjim. ( dokaz: 16 Financijski izvještaj)

-u 2012. godini od strane udruge SNV i to proračunskim novcem financiran je i rad više političkih stranaka , raznih udruga , pa čak i sindikata a jednokratno je najviše 173.650,00 kuna dobila Udruga srpska zajednica – Vukovar za koju nitko nije čuo da postoji ( dokaz; prilog 5.). 20.06.2012. godine uplaćeno je na račun Udruge srpska zajednica Vukovar 173.650,00 kuna udruzi koja je registrirana 11.05.2012. godine u kojoj je odgovorna osoba Budimir Drača načelnik općine Markušica-SDSS- da bi novac Drača donirao trećim osobama. (dokaz: prilog 7, izvod bankarski , RNO –financijski izvještaj može se skinuti na stranicama RNO)

Kao što je vidljivo u poslovnim knjigama prikazane su  gotovinske isplate fizičkim osobama a nisu se obračunavali i platili doprinosi i porezi. Tim postupkom SNV je i  sebi pribavio  imovinsku korist, ali neplaćanjem poreza i prireza te doprinosa, po mom mišljenju oštećen je proračun RH i proračun Grada Zagreba i županije za iznos  od oko 1.800.000,00  kuna a možda i puno više. Za puno manje iznose pojedini sudovi su donosili zatvorske kazne.

Temeljem zakona o ZKP-u čl. 206. stavak 3 želim da me obavijestite o daljnjem tijeku kaznenog postupka ili o eventualnom odbačaju prijave.

S poštovanjem,

U Bjelovaru, 09.07.2016.                                     PODNOSILAC PRIJAVE:

Vlahović Nenad

Dostaviti:-Predsjednica R.H.

-Vladi R.H.

-JAVNOST

 

********************************************

Nenad Vlahović

Trg Hrvatskih Branitelja 1

42380 Graešnica

nvsh@nvsh.hr

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
                                                                                         Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan
                                                                                         Gajeva 30a, 10 000 Zagreb                        Telefon/centrala: 01/4591-888
Faks: 01/4591-854
e-mail: tajnistvo.dorh@dorh.hr

Predmet: Kaznena prijava protiv Milorada Pupovca kao odgovorne osobe SNV-a

koji financira Proračunskim novcem rad Tesla banke gdje je član

Nadzornog odbora

Poštovani,

Nevladina udruga SNV gdje je odgovorna osoba saborski zastupnik Milorad Pupovac koja se financira isključivo od strane Vlade R.H. i to milionskim iznosima iz proračunskih sredstava poreskih obveznika R.H. financirala je za rad Tesla banke ( dokaz: prilog br.2, izvadak iz banke , original u Ministarstvu financija) i to u 2012. godini u iznosu oko 519.668,75 kuna. Treba li napomenuti da je Milorad Pupovac član Nadzornog odbora „Tesla štedne banke“. Za povjerovat je da su se slični iznosi uplaćivali i u drugim godinama.

Imamo osnovanu sumnju da se preko spomenute banke prao novac koji je završavao u privatnim džepovima i u proračunima nekih političkih stranaka izvan Hrvatske.

Portal Dnevno.hr piše „ …da dioničari, osim toga, ističu da se krediti Tesla banke odobravaju po političkoj liniji (Milorad Pupovac) uz odobrenje Agičića i Dubravke Filipčić, ili se odobravaju bez potrebnih ekonomskih i bankarskih kriterija.

Vlasnik županjske Sladorane i jedan od većih dioničara Tesla štedne banke, Marinko Zadro, ne krije, međutim, što misli o projektu pokretanja i brze propasti nove banke.

– Strašno je to! Isprva sam mislio da je osnivanje Tesla banke dobra ideja, jer se tako trebalo pomoći srpskim povratnicima da pokrenu svoj posao i da se, s druge strane, poboljšaju odnosi Hrvatske i Srbije. Cijeli projekt vodio je Milorad Pupovac. Vjerovao sam mu, pa sam za osnivanje banke dao dva milijuna kuna, a nagovorio sam i kolegu iz Baranje, pa je i on dao dodatnih 250.000 eura. No, nakon toga, nitko me više nikada nije zvao ni infomirao o tome što se događa s bankom. Sada žalim zbog svega, jer banka posluje dvije godine, a nema nikakvih projekata, dok se gubici strahovito brzo gomilaju. Nešto tu nije u redu. Priča se da je novac išao i u Demokratsku srpsku stranku Borisa Tadića. Ne znam zbog čega je članica NO-a banke završila u pritvoru, ni zbog čega je drugi član Nadzornog odbora banke nedavno dao neopozivu ostavku. Znam samo da je ulaganje u tu banku bio promašaj. Kad bi barem uspjeli vratiti uložen novac, bila bi to dobra stvar. Ako ne uspijemo, krivce za upropaštavanje banke trebalo bi strpati u zatvor – ljutito je, u razgovoru za Dnevno.hr, istaknuo Marinko Zadro, vlasnik županjske Sladorane

Temeljem zakona o ZKP-u čl. 206. stavak 3 želim da me obavijestite o daljnjem tijeku kaznenog postupka ili o eventualnom odbačaju prijave.

S poštovanjem,

U Bjelovaru, 11.07.2016.                                     PODNOSILAC PRIJAVE:

Vlahović Nenad

Dostaviti:-Predsjednica R.H.

-Vladi R.H.

-JAVNOST

*****************************************************

Nenad Vlahović

Trg Hrvatskih Branitelja 1

42380 Graešnica

nvsh@nvsh.hr

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan
                                                                                         Gajeva 30a, 10 000 Zagreb
Telefon/centrala: 01/4591-888
Faks: 01/4591-854
e-mail: tajnistvo.dorh@dorh.hr

Predmet: Kaznena prijava protiv Milorada Pupovca kao odgovorne osobe SNV-a

Poštovani,

„Ne vladina udruga“ SNV ( Srpsko narodno vijeće) u posljednje četri godine dobilo je 52.927.591 kunu od Vlade R.H. kroz razne savjete, urede i agencije. U posljednjih 10 godina taj broj se popeo nešto iznad 100 miliona kuna. Broj zaposlenih je narastao do čak 43. Udruga s 43 zaposlena!!! A u samom uredu SNV-a ne možeš ih izbrojati pet ljudi i onda se lako može izračunati broj „političkih uhljeba“ . Na njihove plaće i doprinose se samo u prošloj godini potrošilo 5.800.000 kuna a dok je broj „honoraraca“ oko četrdeset.

Očekivati je da kada udruga ima nevjerojatna 43 zaposlena da onda ima relativno malu potrebu za plaćanje intelektualnih i osobnih usluga ali SNV je samo u prošloj godini uz gotovo 6 milijuna za plaće 43 zaposlene osobe potrošio još i više od 2 milijuna za intelektualne i osobne usluge u 2015. te nevjerojatnih 9 milijuna 292 tisuće za intelektulane i osobne usluge u zadnje četiri godine. U Ministarstvu financija, Savjetu za nacionalne manjine i Uredu za ljudska prava nisam vidio niti jedan ugovor o „intelektualnim „ uslugama i na što se odnose.

Na usluge telefona, pošte i prijevoza samo 2015. godine potrošeno je 1.746.833 kune ili oko 145 tisuća kuna mjesečno – za telefoniranje, poštu i prijevoz!!!!!!

Za reprezentaciju je 2015. godine potrošeno više od 261 tisuću kuna što je porast za više od 50% u odnosu na prethodnu godinu.

Posebno je pitanje zašto država dopušta SNVu da značajan dio novca koji je dobio za provođenje nekakvih programa SNV donira drugim udrugama ali ne samo udrugama nego i vijećima pa čak i pojedincima. Konkretno samo u 2015. godini SNV je donirao drugima 1.274.624 kune. Zanimljivo je da je manje od 2% tog doniranog novca otišlo za stipendije. Sve vidljivo u dokumentaciji Ministarstva financija, Ureda za ljudska prava i Savjet za nacionalne manjine.

Zašto je dopušteno SNVu da drugim udrugama donira novac koji je dobio za programe i kako se nadzire korištenje novca iz državnog proračuna ako ga SNV može donirati drugim udrugama.

Zašto se dopušta SNV-u da donira novce vijećima srpske nacionalne manjine posebno u predizborne svrhe kada je jasno da vijeća trebaju i financiraju općine, gradovi i županije u kojima djeluje.

Posebno je sumnjivo međusobno poslovanje SNV-a kao udruge i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba koje jedno drugom prebacuju vrlo velika sredstva. Posebno je to zanimljivo zbog toga što je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac član zagrebačkog vijeća a predsjednik zagrebačkog vijeća Aleksandar Milošević je zamjenik predsjednika SNV-a.

U spomenutim institucijama nigdje nisam vidio i te famozne „ugovore o suradnji“ i na čemu su surađivali Pupovac i Milošević.

Ukoliko Vam je potrebno predočiti dokumentaciju voljan sam pomoći iako se sva dokumentacija nalazi u Ministarstvu financija, Uredu za ljudska prava i Savjetu za nacionalne manjine.

Do sada nitko nije pokušavao ispraviti ove zloupotrebe iako su svi bili upoznati. Smatram da je to do sada bila politička trgovina gdje je „ Božica pravde“ imala zatvorene oči ali i uši i sve zbog viših interesa pojedinaca.

Temeljem zakona o ZKP-u čl. 206. stavak 3 želim da me obavijestite o daljnjem tijeku kaznenog postupka ili o eventualnom odbačaju prijave.

S poštovanjem,

U Bjelovaru, 27.07.2016.                                     PODNOSILAC PRIJAVE:

Vlahović Nenad

 

Dostaviti: -Povjereniku za informacije                          ppi@pristupinfo.hr

-Ministarstvu unutarnjih poslova        pitanja@mup.hr

-Predsjednici Republike                      ured@predsjednica.hr

-Predsjedniku Vlade                             gradjani@vlada.hr

tajnistvo@uskok.dorh.hr

-Klubovima stranaka u Saboru:          klubmost@sabor.hr ;

klubhdz@sabor.hr ;

klubsdp@sabor.hr  ;

klubhspas@sabor.hr ;

zic@sabor.hr ; klubhsu@sabor.hr ;

klubhns@sabor.hr

 

**************************************************

Nenad Vlahović

Trg Hrvatskih Branitelja 1

42380 Graešnica

nvsh@nvsh.hr

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan
                                                                                         Gajeva 30a, 10 000 Zagreb
Telefon/centrala: 01/4591-888
Faks: 01/4591-854
e-mail: tajnistvo.dorh@dorh.hr

Predmet: Kaznena prijava protiv Milorada Pupovca kao odgovorne osobe SNV-a

Poštovani,

uvidom u izvode i blagajničke izvještaje SNV ( Srpskog narodnog vijeća) koje sam dobio temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama a nalaze se u Ministarstvu financija, Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te u Savjetu za nacionalne manjine nedvojbeno je utvrđeno slijedeće:

Odgovorna osoba za predstavljanje i zastupanje SNV-a Milorad Pupovac sa bankovnom karticom podizao je na bankomatima u 2012. godini 397.400,00 kuna, u 2013. godini 370.900,00 kuna a u 2015. godini 403.400,00 kuna. Pregledom „ulaza“ u blagajnu a preko blagajničkih izvješća vidljivo je da je u 2015. godini pravdano samo 40.200,00 kuna. Znači da samo u 2015. godini nema računa niti je u blagajničkim izvještajima oko 360.000,00 kuna.

U ove tri opisane godine dignuto je preko bankomata oko 1.171.000,00 kuna a  preko blagajničkih izvješća vidljivo je 108.200,00 kuna.Pošto sumnjamo da je tako praksa bila unazad desetak godina pozivamo Vas da za ostale godine Vi provjerite i obavijestite javnost iz razloga jer me je kopiranje ovih dokumenata za spomenute tri godine stajalo oko 2.100,00 kuna.

Molim Vas da ispitate  postoji li odgovornost službenih osoba u spomenutim institucijama jer upravo oni moraju voditi računa o namjenskom trošenju proračunskih novaca ali i voditi računa da ta sredstva ne mogu nestati kao što je ovdje slučaj.

Temeljem zakona o ZKP-u čl. 206. stavak 3 želim da me obavijestite o daljnjem tijeku kaznenog postupka ili o eventualnom odbačaju prijave.

S poštovanjem,

U Bjelovaru, 12.08.2016.                                     PODNOSILAC PRIJAVE:

Vlahović Nenad

Dostaviti: -Povjereniku za informacije                          ppi@pristupinfo.hr

-Ministarstvu unutarnjih poslova        pitanja@mup.hr

-Predsjednici Republike                      ured@predsjednica.hr

-Predsjedniku Vlade                             gradjani@vlada.hr

tajnistvo@uskok.dorh.hr

-Klubovima stranaka u Saboru:          klubmost@sabor.hr ;

klubhdz@sabor.hr ;

klubsdp@sabor.hr  ;

klubhspas@sabor.hr ;

zic@sabor.hr ; klubhsu@sabor.hr ;

klubhns@sabor.hr


"Boj se Boga, čini pravo, nikoga se ne plaši."
Dr. Ante Starčvić
Ante Paradžik
Blaž Kraljević
Josip Radanović
Ivica Sedlar
Marko vitez Klein

Vijesti PROGRAM