AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 HRATSKE DOMOLJUBNE SNAGE IZ MEDIJA - YouTube FACEBOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
 
Linkovi
dragovoljac.com dnevno.hr hop.hr Maxportal HR News Portal Portal Tjedno Hrvatski Fokus Kopriva Info narod.hr zadarski.hr Građanska akcija Portal dnevnih novosti Braniteljski Portal Hrvatsko Obrambeno Štivo
Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

Bubalo podnosi kaznenu prijavu protiv Đapića ! ? 10.07.2009

SPORAZUM O BIJELOJ LAĐI DOBIVA EPILOG

Glas Slavonije

Objavljeno: 9.7.2009.
 
Nakon što je prošlog tjedna naš list razotkrio skandalozan sporazum koji je bivši gradonačelnik Anto Đapić potpisao s tvrtkom Osijek-Koteks uz parcelu na kojoj se nalazila Bijela lađa, dio osječke javnosti, ali i sam gradonačelnik Krešimir Bubalo, izjavili su kako očekuju da se u cijeli slučaj uključi i Državno odvjetništvo.
Naime, riječ je o sporazumu kojim Đapić u ime Grada obećava da će u roku od tri godine biti donesen GUP prema kojem će biti dozvoljena gradnja na zelenoj površini iza Bijele lađe, ili će u suprotnom Grad tvrtki Osijek-Koteks isplatiti 14 milijuna kuna za preuzimanje parcele na kojoj se nalazila Bijela lađa. Krešimir Bubalo je odmah najavio da će dati razmotriti cijeli sporazum i tražiti način da ga Grad razvrgne jer ga nije potvrdilo Gradsko vijeće, a "Grad ne može biti ucijenjen na 14 milijuna kuna".
U Županijskom državnom odvjetništvu napominju kako se oni sastoje od kaznenog i građansko-upravnog dijela, koji reagira u slučajevima kada je ugrožena državna imovina.
- U ovom slučaju riječ je o gradskom zemljištu, pa to nije slučaj za građansko-upravni odjel. Stoga jedino novi gradonačelnik, u slučaju da smatra da je sklopljen štetan sporazum, može podnijeti kaznenu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Đapića - napominje Zvonko Kuharić iz Županijskog državnog odvjetništva, te dodaje da takvu prijavu još nisu zaprimili.
Inače, Đapić je sporni sporazum potpisao samo četiri dana prije izbora, odnosno 13. svibnja. N.Zekić
...

"Boj se Boga, čini pravo, nikoga se ne plaši."
Dr. Ante Starčvić
Ante Paradžik
Blaž Kraljević
Josip Radanović