AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA
Ilica 31, 10000 Zagreb, Croatia

Mob: 099 827 65 10 E-mail: hrvatskipravasi@gmail.com
 
Početna
IZBORI 2015 TWITTER - DRAŽEN KELEMINEC IZ MEDIJA - YouTube FACEBOOK - A- HSP PREDSJEDNIŠTVO A-HSP-a
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Video kanal A-HSP-aDražen KeleminecFacebook A-HSP-a


Himna A-HSP-a

web
counter

Statistika

Login

KAZNENA PRIJAVA PROTIV NEMANJE CVIJANOVIĆA I VOJKA OBERSNELA ZBOG SIMBOLA ZLA, PETOKRAKE ZVIJEZDE U RIJECI 23.09.2020

DRAŽEN KELEMINEC

ULICA HEREŠINSKA 13 A

48 000 KOPRIVNICA

Koprivnica, 23. 09. 2020.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Predmet : Kaznena prijava

Podižem kaznenu prijavu protiv Nemanje Cvijanovića iz Rijeke i gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela temeljem članka 174. u cilju širenja rasne, vjerske, nacionalne i etničke mržnje u cilju omalovažavanja Hrvatske države i Domovinskog rata , nadmoćnosti i podčinjenosti po osnovi jedne rase, etničke i vjerske zajednice.

Obrazloženje :

U Rijeci je na vrh nebodera postavljena crvena petokraka zvijezda, simbol totalitarnog komunističkog sistema koji je poslije drugog svjetskog rata bez suda i presuda poubijao više od 200 tisuća Hrvata. Ubijanje pod petokrakom zvijezdom trajalo je i za vrijeme Jugoslavije, samo zato što su Hrvati voljeli svoju Hrvatsku.

Pod petokrakom zvijezdom , zvijezdom zla,  krenulo se  1991. godine stvaranje Velike Srbije, protjerivanje, ubijate i klanje  Hrvata.

Sjetimo se Vukovara, Ovčare, Dubrovnika, Šibenika, Zadra, Knina, Škabrnje, Vrlike, Karlovca, Gospića, Slavonskog Broda, Lipika, Pakraca, Novske, Vinkovaca , Osijeka, Zagreba itd.

Europski parlament usvojio je 19. rujna 2019. rezoluciju naziva “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))“, kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih režima. U njoj se između ostaloga podsjeća kako su “nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti”a također i poziva “sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim”.

Kao dragovoljca Domovinskog rata postavljanje crvene zvijezde , simbola zla osobno me jako uznemirilo. Upoznat sam da su i drugi uznemireni tim činom.

Tvrdim da postavljanje petokrake zvijezde , simbola zla u Rijeci nije umjetnost već provokacija da uznemiri  Hrvatice i Hrvate.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek za medije izjavila je sljedeće :

Instalacija “Spomenik crvenoj Rijeci” postavljena na krov Riječkog nebodera izvedena je mimo zakonom propisane procedure, rekla je u ponedjeljak ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek ocijenivši da je riječ o primarno političkoj akciji kojoj je cilj poticati ideološke sukobe.

“Za postavljanje instalacije na neboderu u Rijeci nije ishođeno odobrenje Konzervatorskog odjela u Rijeci niti su ispunjeni uvjeti koji uključuju ishođenje suglasnosti vlasnika i stanara i izradu elaborata o statičkom osiguranju, zbog čega je u smislu Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara postavljena instalacija izvedena mimo zakonom propisane procedure”, objasnila je ministrica Obuljen Koržinek na upit Hine.

Već 11 godina organiziram prosvjed u  Srbu protiv veličanja četničke proslave slavlja klanja Hrvata . Ove godine dobio sam iz suda u Gospiću potvrdu da je Državno odvjetništvo RH. protiv mene podiglo kazneni postupak temeljem članka 174. u cilju širenja rasne, vjerske i etničke mržnje. Umjesto da ste kaznenu prijavu podigli protiv Milorada Pupavca koji širi rasnu, vjersku i etničku mržnju u Srbu, podigli ste protiv mene koji na to upozoravam sa argumentima.

Veselim se tom sudskom političkom montiranom procesu po nalogu Milorada Pupavca.

Smatram da je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i bez ove moje kaznene prijave moralo podići optužnicu protiv gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i provokatora Hrvata Nemanje Cvijanovića.

Tražim da hitno protiv njih podignete optužni postupak i uz pomoć policije skinete petokraku zvijezdu, simbola zla protiv Hrvatske države i Hrvata.

Ako ćete ignorirati ovu kaznenu prijavu, zbog uznemirenosti i uznemirenosti drugih, skinut ćemo je mi sami. Narod ima pravo sam sprovesti Zakon ako institucija koja je za to zadužena ne reagira !     

Ako ćete ignorirati ovu kaznenu prijavu bit ćete protiv svih onih koji su za vrijeme Domovinskog rata ubijeni pod tom petokrakom zvijezdom.

Nadam se da ćete odmah postupiti po ovoj kaznenoj prijavi !

Sa štovanjem !

Dražen Keleminec